Risotto z szynką i szparagami

Risotto z szynką i szparagami
Przepis Risotto z szynką i szparagami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 1,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, szparagi, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto Ze Szparagami, Risotto Ze Szparagami, oraz Risotto Ze Szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szparagi gotować we wrzącej wodzie 3 minuty lub do chrupkości-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
2
Odcedzić i odstawić.
3
Połącz 1 szklankę wody, wina i bulionu w małym rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Nałożyć średni rondel w sprayu do gotowania; umieścić na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj grzyby, zielona cebula, i czosnek; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
6
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
7
Dodać 1/2 szklanki ciepłej mieszaniny bulionu i szynki; gotować 3 minuty lub aż ciecz jest prawie wchłaniany, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SzynkaSzynka
8
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Dodać szparagi w ciągu ostatnich 4 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
10
Zdjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
11
Podawać natychmiast.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn