Risotto z szafranem i krewetkami
Risotto z szafranem i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1468 kalorii, 62g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.07 za porcję. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szafranowe Risotto z krewetkami i pistacjami, szafranowe risotto z krewetkami i pistacjami, oraz Małże, małże i krewetki z szafranowym Risotto i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu, doprowadzić bulion na wolnym ogniu i dodać szafran. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj zapasy warm.In garnek lub duża patelnia z zaokrąglonym dnem, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim lub średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelni i saute zmiękczyć 3 do 4 protokół. Wymieszać z ryżem, następnie dodać wino i gotować, aż odparuje.
Dodać gorący bulion, kilka chochli na raz i mieszać przez minutę z każdym dodatkiem, aż bulion zostanie prawie całkowicie wchłonięty przed dodaniem więcej. po 20 do 25 minutach wymieszać masło i 1 szklankę sera.
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu, aby ryż był gęsty
Gdy ryż jest gotowane do al dente, po 20 do 25 minut, wymieszać z masłem i serem.
Dodaj więcej bulionu w razie potrzeby, aby ryż był gęsty.Doprawić solą i pieprzem.Wchodzisz w krewetki i gotować na wolnym ogniu przez 2 protokół. Łyżka risotto do płytkiej miski.