Risotto Z Pieczarkami Kurkowymi

Risotto Z Pieczarkami Kurkowymi
Risotto z grzybami kurkowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, odtłuszczony bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto kurkowe i garnek do Risotto Lagostina, Risotto kurkowe z cukinią i smażoną Prosciutto, oraz Cukinia Kurka Brązowy Ryż Risotto.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni z 2-calowych stron lub 5-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać boczek, aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Wyrzucić wszystko, ale około 1/2 łyżki tłuszczu boczku z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy cebulę, czosnek, sól i pieprz. Zmniejszyć ogień do średniego i mieszać często, aż cebula będzie bardzo miękka i rumiane, 20 do 25 minut (jeśli cebula zacznie się palić, zmniejszyć ogień dalej i mieszać w 2 łyżki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
W międzyczasie spłucz chard. Przyciąć i odrzucić końce łodygi. Łodygi cienko pokroić w poprzek i grubo posiekać liście. W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 3 litrów wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj chard i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż łodygi są miękkie-chrupiące do ugryzienia, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6
Odcedzić, umieścić w dużej misce z lodowatą wodą, aż ostygnie, i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodać ryż do cebuli i mieszać aż nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Dodaj wino i mieszaj na średnim ogniu, aż do wchłonięcia, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodaj 6 filiżanek bulionu, filiżankę na raz, mieszając po każdym dodaniu aż do prawie wchłonięcia, łącznie 20 do 25 minut (ryż powinien być miękki do ugryzienia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Wymieszać z serem, masłem, boczkiem, boczkiem i pieczonymi grzybami. Jeśli risotto jest GRUBSZE niż pożądane, wymieszaj trochę więcej bulionu. Łyżka risotto do szerokich, płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn