Risotto z małymi zieleniami
Risotto z małymi zieleniami to bezglutenowe danie główne. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz ryż arborio, olej roślinny, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Baby Bok Choy Risotto, Risotto Ze Szpinakiem Z Dyni I Dziecka, oraz Orecchiette Z Baby Rzepy I Ich Zieleni.
Instrukcje
W dużym rondlu połączyć wodę z cebulą, marchewką, porem, selerem naciowym, czosnkiem, liśćmi laurowymi, tymiankiem i goździkami i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut. Wywar przecedzić do średniego rondla, przykryć i ogrzać.
Na średniej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Dodać połowę mielonej szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodaj zielenie dla niemowląt garść na raz, mieszając między partiami, aż zwiędną. Doprawić zieleninę solą i pieprzem i odstawić.
W dużym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła w oleju roślinnym.
Dodaj pozostałą szalotkę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając do pokrycia ziarna, o 2 protokół.
Dodać 1 szklankę ciepłego wywaru i gotować, ciągle mieszając, aż do prawie wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie wywaru po 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż zostanie prawie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest al dente i zawieszone w gęstym, kremowym sosie, w sumie około 25 minut.
Podsmażoną zieleninę i pozostałe 2 łyżki masła wymieszać do risotto i doprawić solą i pieprzem.
Podawać od razu, podając ser przy stole.