Risotto z kukurydzą słodką z Herbes de Provence

Risotto z kukurydzą słodką z Herbes de Provence
Risotto ze słodką kukurydzą z Herbes de Provence może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 450 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ziół prowansalskich, bogaty kurczak, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Steki jagnięce z Herbes de Provence i grillowaną słodką cebulą, Herbes de Provence, oraz Herbes de Provence dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać bulion z kurczaka w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i utrzymać bulion na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Gotować szalotki, mieszając, tylko do przezroczystego, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodaj ryż, mieszając powoli i nieprzerwanie drewnianą łyżką, aż ziarna będą nieprzezroczyste i pokryte olejem, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu i wlej wino. Gotować i mieszać, aż cała ciecz odparuje, o 3 protokół. Nie pozwól, żeby ryż się zarumienił.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Chochlę w około 1 szklance ciepłego wywaru i mieszać drewnianą łyżką, aż ryż wchłonie cały płyn, około 6 minut. Gdy prawie cała ciecz zniknie, kadzi w innym 1/2 Puchar zapasów. Mieszając i dodając bulion, 1/2 szklanki na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej. Po wchłonięciu ryżu 2 1/2 szklanki wywaru, smak. Ryż powinien być twardy do ugryzienia, ale kremowy. Jeśli jest to trudne, nadal dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż ryż będzie dla Ciebie idealny. (Możesz nie potrzebować wszystkich zapasów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
ChochlaChochla
6
Mieszaj kukurydzę i zmniejsz ogień do bardzo niskiego poziomu, aby risotto przestało się gotować. Wymieszać z masłem, serem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn