Risotto z kukurydzą słodką z Herbes de Provence

Risotto ze słodką kukurydzą z Herbes de Provence może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 450 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ziół prowansalskich, bogaty kurczak, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Steki jagnięce z Herbes de Provence i grillowaną słodką cebulą, Herbes de Provence, oraz Herbes de Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać bulion z kurczaka w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i utrzymać bulion na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Gotować szalotki, mieszając, tylko do przezroczystego, o 2 protokół.
Dodaj ryż, mieszając powoli i nieprzerwanie drewnianą łyżką, aż ziarna będą nieprzezroczyste i pokryte olejem, 1 do 2 minut.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu i wlej wino. Gotować i mieszać, aż cała ciecz odparuje, o 3 protokół. Nie pozwól, żeby ryż się zarumienił.
Chochlę w około 1 szklance ciepłego wywaru i mieszać drewnianą łyżką, aż ryż wchłonie cały płyn, około 6 minut. Gdy prawie cała ciecz zniknie, kadzi w innym 1/2 Puchar zapasów. Mieszając i dodając bulion, 1/2 szklanki na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej. Po wchłonięciu ryżu 2 1/2 szklanki wywaru, smak. Ryż powinien być twardy do ugryzienia, ale kremowy. Jeśli jest to trudne, nadal dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż ryż będzie dla Ciebie idealny. (Możesz nie potrzebować wszystkich zapasów.)
Mieszaj kukurydzę i zmniejsz ogień do bardzo niskiego poziomu, aby risotto przestało się gotować. Wymieszać z masłem, serem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać od razu.