Risotto z krewetkami i szparagami
Risotto z krewetkami i szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto z krewetkami i szparagami, Risotto z krewetkami i szparagami, oraz Greckie Risotto z krewetkami i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki i devein, w razie potrzeby. Odstawić.
Doprowadzić 6 1/2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w rondlu 3 1/2-quart.
Dodać kawałki szparagów i gotować 4 protokół.
Szparagi wyjąć łyżką szczelinową i odstawić, rezerwując bulion na patelni na małym ogniu, aby się ogrzać.
Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę na gorącym oleju w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu 6 minut lub do miękkości i złocistego.
Dodać 1 1/2 szklanki ryżu i gotować, stale mieszając, 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniego; dodać 1 filiżankę gorącego bulionu szparagowego. Gotować, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Powtórz procedurę z pozostałym gorącym bulionem, 1/2 szklanki na raz(czas gotowania wynosi około 20 minut).
Dodaj kawałki krewetek i szparagów, i gotować, stale mieszając, 3 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą i pieprzem.