Risotto z krewetkami i kozim serem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i kozi ser Risotto spróbować. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ryżu arborio, wino, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto z kozim serem ze szparagami, Risotto z dynią i kozim serem, oraz Kremowe Risotto Z Kozim Serem.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu.
Dodaj krewetki, przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu aż tylko gotowane, o 2 protokół. Łyżką szczelinową przelać krewetki na talerz, aby ostygły. Przykryj czas i trzymaj go na wolnym ogniu.
W średnim rondlu roztopić masło w oliwie z oliwek.
Dodać czosnek i cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać ryż i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż będzie pokryta olejem, o 1 minutę.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, o 3 protokół.
Dodaj 1 małą filiżankę gotującego się wywaru i gotuj, ciągle mieszając, aż się wchłonie. Nadal dodawać bulion, 1 szklankę na raz, ciągle mieszając, aż zostanie wchłonięty. Risotto odbywa się, gdy ryż jest delikatny, ale nadal lekko jędrny i kremowy, w sumie około 25 minut. Wymieszaj krewetki.
Risotto wyjąć z ognia i wymieszać z bazylią, kozim serem, parmezanem, imbirem i skórką z cytryny. Doprawić risotto solą i pieprzem i podawać.