Risotto z grzybami i czerwonym winem
Risotto z grzybami i czerwonym winem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 3,22 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka szalotki, pietruszki płaskolistnej, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu. Trzymaj ciepło.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj, mieszając, aż wino zostanie wchłonięte.
Dodaj 1 szklankę ciepłego wywaru i gotuj na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając, aż prawie się wchłonie. Kontynuuj dodawanie wywaru 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając, aż zostanie prawie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest al dente i zawieszone w gęstym, kremowym sosie, w sumie około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Meawhile, na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać grzyby i szalotka, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i rumiane, o 10 protokół. Grzyby zeskrobać na risotto i wymieszać z serem i natką pietruszki.