Risotto grzybowe to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. 133 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szalotki, oliwy z oliwek, liści laurowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami.
Instrukcje
1
W średnim rondlu przynieś bulion z kurczaka na wolnym ogniu. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Wlać 1 szklankę rozgrzanego bulionu z kurczaka do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać suszone grzyby i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
4
Niech namoczyć, aż zmiękną, o 15 protokół.
5
Grzyby wyjąć i odstawić. Powrót bulion grzybowy z powrotem na patelnię z bulionem z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Rozgrzać olej w dużym rondlu na dużym ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj przycisk i baby Bella grzyby, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Dodać nawodnione porcini i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 2 minut.
9
Dodaj szalotkę, czosnek i tymianek. Doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Dodać masło i ryż i gotować, mieszając, aż ryż zacznie się przeświecać, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®
11
Dodaj wino i liście laurowe i gotuj, aż wino się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12
Dodaj wszystko z wyjątkiem 1 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia toczenia, mieszając od czasu do czasu. Przykryj i zmniejsz ciepło do najniższego ustawienia. Gotować przez 10 minut, wymieszać, zastąpić przykryciem i kontynuować gotowanie, aż woda zostanie w większości wchłonięta, o 10 minut dłużej. Wymieszać pozostałą szklankę bulionu z kurczaka, parmezanu i pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż powinien być kremowy i powoli osadzać się w kałuży po łyżce na talerzu. Jeśli jest zbyt gęsty, przerzedzić ryż wodą lub większą ilością wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
13
Podawać natychmiast na bardzo gorących talerzach lub miseczkach.