Risotto z burakami i porami
Need a przystawka bezglutenowa? Risotto z burakami i porami może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka arborio, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Buraczane Risotto z zieleniną, kozim serem i orzechami włoskimi, Czerwone Buraczane Risotto Z Musztardą I Kozim Serem, oraz Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 4 minuty lub do miękkości.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Mieszać w winie; gotować 1 minutę lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do niskiego; mieszać w zieleni.
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej porcji (około 25 minut). Wymieszać z serem i pieprzem.
Podawać z cytrynowymi klinami.