Risotto Ratatouille

Risotto Ratatouille
Risotto Ratatouille to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wino, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić RATATOUILLE: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Połączyć paprykę (niezależnie od koloru), bakłażan, cukinia, i squash w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, kilka liści bazylii rozdartych na kawałki, liście z kilku gałązek świeżego tymianku i pietruszkę. Wrzucić do herbu i rozprowadzić w jednej warstwie na dużej patelni do pieczenia; przeludnienie spowoduje warzywa do pary, a nie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Umieść w piekarniku i nie zadzieraj z nim. Wystarczy smażyć na złoty kolor, 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Płyn z pomidorów odsączyć do rondla i dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ogień na wolnym ogniu. Mieszanka ta musi być utrzymywana na gorąco podczas procesu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieścić pomidory w misce i rozgnieść je na kawałki za pomocą tylnej drewnianej łyżki. Nie sproszkować, albo pomidory rozpadną się na risotto. Zestaw aside.In 6-lub 8-quart stockpot, roztopić masło z oliwą z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj szalotki i czosnek, gotowanie powoli, aż prawie wyglądają jak puree (zwany sofrito). Nie brązowiej. To zajmie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Zdjąć sofrito, osuszyć garnek papierowym ręcznikiem i zwrócić go do pieca na średnim ogniu.Zwróć uwagę na czas na zegarze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj ryż i użyj drewnianej łyżki (krawędzie nie są wystarczająco ostre, aby uszkodzić ziarna), aby przenieść go wokół garnka, więc toasty i zaczyna pachnieć trochę jak orzechy. Zajmie to od 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać wino i powoli gotować, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj sofrito, mieszając do herbu. Zacznij dodawać mieszaninę gorącego wywaru około 1/2 szklanki na raz i mieszaj po każdym dodaniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, aby ryż stracił skrobię i zagęścił mieszaninę.Wrzucić liście laurowe po trzecim dodaniu bulionu; około 15 minut w procesie gotowania, dodać pomidory. Możesz nie używać całej mieszanki zapasów.Kiedy ryż jest gotowane 25 lub 30 minut łącznie, chociaż degustacja jest najlepszym testemwybierz garnek z ognia i delikatnie wymieszaj z ratatouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
SkrobiaSkrobia
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Posypać skórką, aby nadać jej trochę blasku i delikatnie wymieszać w 1 szklance sera.Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Przełożyć na talerze i podać dodatkowy ser i młynek do pieprzu z boku.Uwaga: poszukaj warzyw o błyszczącej powierzchni zewnętrznej (co oznacza, że są świeżo zbierane). Squash i bakłażan powinny czuć się mocno w dotyku i nie ładowane wodą lub theyll się rozmokły.Wskazówka: Wiele osób nawala, skupiając się na al dente. Tak, ryż nie powinien być papką. Ale też musi być gotowane. Oto mój test.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do PieprzuMłynek Do Pieprzu
10
Niech ryż spadnie z łyżki. Nie powinien zlepiać się jak płatki owsiane: powinien spaść gładką falą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż arborioryż arborio1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka, pokrojona w kostkępapryka, pokrojona w kostkę425Orzechy dowolne (posiekane)Pomidory San Marzano, całePomidory San Marzano, całe4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonygruba sól i świeżo zmielony pieprzgruba sól i świeżo zmielony pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino2(zima)Pietruszka zwyczajna, świeża, posiekanaPietruszka zwyczajna, świeża, posiekana3liście bazylii, świeże, rozdarteliście bazylii, świeże, rozdarte1zostawićpokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )6goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBakłażan japoński pokrojony w kostkęBakłażan japoński pokrojony w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Skórka z cytryny, StartaSkórka z cytryny, Starta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSer Parmigiano-Reggiano, plus więcej do serwowaniaSer Parmigiano-Reggiano, plus więcej do serwowania2smallsszalotka mielonaszalotka mielona1Średnia żółta cebula, posiekanaPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżółty squash, pokrojony w kostkężółty squash, pokrojony w kostkę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukinia pokrojona w kostkęcukinia pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn