Risotto con Parmigiano-Reggiano

Risotto con Parmigiano-Reggiano

Instrukcje

1
Roztopić 2 łyżki masła w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę; smażyć aż bardzo miękkie, ale nie Brązowy, o 15 protokół. Zwiększ ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać ryż i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj 1 1/2 szklanki ciepłego bulionu. Gotować delikatnie, aż bulion zostanie wchłonięty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodaj jeszcze 1 szklankę bulionu; mieszaj, aż bulion się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6
Dodaj pozostałe 2 1/2 szklanki bulionu, 1/2 szklanki na raz, umożliwiając wchłanianie bulionu przed dodaniem więcej i często mieszając, aż ryż będzie miękki i mieszanina będzie kremowa, około 25 minut. Wymieszać 2 łyżki masła i 1 szklankę startego sera. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Przenieś do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Posypać natką pietruszki i ogolonym parmezanem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Sprinkle with parsley and shaved Parmesan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje46
Ocena Zdrowia7
Magazyn