Risotto Butternut Orzo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj risotto Butternut Orzo. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 19g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Squash Orzo Risotto, Orzo Risotto, oraz Mike 's Orzo" risotto.
Instrukcje
Umieść squasha w smarowanej 15-in. x 10 po. x 1-po. patelnia do pieczenia.
Skropić olejem, posypać solą i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem w małym rondlu podgrzej bulion i utrzymaj ciepło. W dużej patelni nonstick, podsmażyć cebulę na maśle do miękkości.
Dodać orzo i czosnek; gotować i mieszać przez 2-3 minuty. Ostrożnie wymieszać w 1 szklance ciepłego bulionu. Gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozostawić płyn do wchłonięcia między dodatkami. Gotować, aż risotto będzie kremowe, a orzo prawie miękkie. (Czas gotowania wynosi około 20 minut.)
Dodać zioła, gotowane squash i pozostały pieprz; ciepła przez.
W razie potrzeby udekorować serem; podawać natychmiast.