Rillettes łososiowe
Jeśli masz w pobliżu 25 minut do spędzenia w kuchni, Rillettes łososia może być wielki bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 243 kalorie, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako przystawka przyjazna dla budżetu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz filet z łososia, liść laurowy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Skinny Salmon Rillettes (aka Salmon spread), Rillettes Łososiowe, oraz Rillettes Łososiowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Łososia i składniki kłusownicze przekładamy na patelnię i przykrywamy zimną wodą. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, a następnie odrzucić i kłusować przez 4 minuty. odstawić, z ognia, na 5 min do kontynuowania gotowania. łososia wyciągamy i rozbijamy widelcem na duże płatki. Pozostawić do ostygnięcia.
Ser przecedzić w procesorze, następnie dodać gotowanego łososia i pulsować, aż do wymieszania. jeśli nie masz procesora, rozetrzyj rybę widelcem i wymieszaj z zmiękczonym serem.
Dodać skórkę z cytryny, sok i doprawić do smaku (jeśli używasz procesora, zrób to łyżką, aby mieszanka nie była przepracowana).
Weź dwie łyżki deserów, zwilż je wodą, a następnie łyżkę łososia wymieszaj z jedną. teraz przynieś drugą łyżkę nad i pod mieszankę, przenosząc ją z jednej łyżki na drugą, obracając ją w miarę przechodzenia. Zrób to kilka razy, aż do uzyskania równej, jajowatej części. Powtórz z resztą mieszanki, kładąc je na talerzu po zakończeniu. Przykryj lekko folią spożywczą. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny i do 2 dni do przodu. W międzyczasie wymieszaj musztardę i crme frache z przyprawami, aby zrobić dressing i zrobić chleb sodowy, patrz link, prawo.
Aby służyć, połóż plasterek wędzonego łososia na 8 talerzach i wierzch z rillettes. Łyżka opatrunku z boku i na górze z łyżeczką Kety i gałązką koperku.
Podawać z pieczywem tostowym, klinami cytrynowymi i wystrojonymi liśćmi sałaty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.