Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać łososia Rillette spróbować. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pernod, szalotkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!), Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, oraz Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem.
Instrukcje
1
Łososia umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
2
Posypać 1 łyżką stołową Pernod, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odwrócić rybę i powtórzyć po drugiej stronie. Przykryć blachę do pieczenia i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pernod
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Napełnić dno parowca wodą i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Umieścić łososia w parowarze, przykryć i pary, aż średnio rzadkie, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Usuń łososia i pozostaw na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Umieścić 1 łyżkę masła w małym rondlu na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony, dodać szalotki i 1/4 łyżeczki soli i smażyć do miękkości, 5 protokół.
Umieścić mieszaninę w 2 szklanych miseczkach do serwowania. Przykryć i przechowywać w lodówce przez jedną godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Dodać masło klarowane przez topienie pozostałego masła 1 kij w małym rondelku na średnim ogniu, upewniając się, aby nie brązowy. Zdejmij ciepło i pozostaw 5 minut. Użyj łyżki, aby usunąć białą pianę, która zostanie zebrana na wierzchu. Ostrożnie wylać przezroczystą żółtawą ciecz i pozostawić ciała stałe na dnie.
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Wyjmij rillettes z lodówki i wlej 1/4 cala warstwy klarowanego masła na wierzchu rillettes do uszczelnienia. Przykryć miski i przechowywać w lodówce do jednego tygodnia. Podawać, rozłożyć na kawałkach bagietki i posypać szczypiorkiem.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.