Ricotta-ravioli z groszkiem ze szparagami i pieczarkami

Ricotta-ravioli z groszkiem ze szparagami i pieczarkami
Przepis Ricotta-groszek Ravioli ze szparagami i grzybami może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,72 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, wstępnie egzotyczną mieszankę grzybów, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi i Ricotta Ravioli, Ricotta Ravioli z rumianym masłem makowym i szparagami, oraz Ravioli szparagowe z pieczarkami Cremini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 8 składników w misce. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Aby przygotować makaron, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Umieść mąkę i 1/4 łyżeczki soli w robocie kuchennym; pulsuj 3 razy lub do wymieszania. Z włączonym procesorem powoli wlewaj wodę i jajka przez zsyp żywności; przetwarzaj, aż ciasto uformuje kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut). Zawiń ciasto w folię; przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Ciasto podzielić na 8 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz, przepuść ciasto przez gładkie wałki Maszyny do makaronu na najszerszym ustawieniu (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło). Kontynuuj ruchomy wskaźnik szerokości do węższych ustawień; przepuść ciasto przez rolki raz przy każdym ustawieniu, odkurzając mąką w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
5
Ułóż arkusz makaronu płasko na lekko posypanej mąką powierzchni; przykryj. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
6
Łyżka 1 1/2 łyżeczki mieszanki wypełniającej w odstępach około 2-calowych wzdłuż długości 1 arkusza makaronu. Zwilżyć brzegi i pomiędzy każdą porcją nadzienia wodą; umieścić 1 arkusz makaronu na górze, naciskając wokół nadzienia, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
7
Pokrój arkusz makaronu na 6 (3 x 3 cale) ravioli, przycinając krawędzie ostrym nożem lub kółkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Wyszczotkuj nadmiar mąki z ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Ułożyć ravioli na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia (przykryć, aby zapobiec wysuszeniu). Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta i mieszanką wypełniającą, aby uformować 24 ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Aby przygotować sos, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj szalotki i dalej 3 składniki (przez grzyby) na patelnię; gotować 8 minut lub aż grzyby są rumiane i miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać bulion i 1/4 łyżeczki pieprzu; gotować 4 minuty lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BulionBulion
13
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
14
Doprowadzić 6 Quarts wody do wrzenia w każdym z 2 dużych pieców Holenderskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Dodaj 12 ravioli do każdej patelni; gotować 4 minuty lub aż ravioli wypłyną na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Usuń ravioli z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
17
Umieść ravioli na tacy, upewniając się, że nie nakładają się; przykryć i ogrzać. Powrót wody w 1 holenderski piekarnik do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
18
Dodać Ogolone szparagi; gotować 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
19
Drenaż.
20
Umieść 4 ravioli na każdym z 6 talerzy; wierzch każdej porcji z sosem 1/2 szklanki i 1/4 szklanki szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
RavioliRavioli
SOSSOS
21
Każdą porcję posypać 4 łyżeczkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szparagi, cienko Ogoloneszparagi, cienko Ogolone0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji 00 mąki (o1/2 uncji 00 mąki (o23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek5Batoniki toffi Heathposiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek1Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy0Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Pakiety presliced mieszanka egzotycznych grzybów (takich jak shiitake, cremini i oyster)Pakiety presliced mieszanka egzotycznych grzybów (takich jak shiitake, cremini i oyster)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki drobno startego sera Parmigiano-Reggiano1/4 szklanki drobno startego sera Parmigiano-Reggiano571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki ogolonego sera Parmigiano-Reggiano1/2 szklanki ogolonego sera Parmigiano-Reggiano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony drobny zielony groszek, rozmrożony i grubo posiekanymrożony drobny zielony groszek, rozmrożony i grubo posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana szalotka (ok. 2)drobno posiekana szalotka (ok. 2)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser ricotta pełnotłustyser ricotta pełnotłusty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn