Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ricotta Gnocchi z porami i fasolą Fava. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, sól, ser ricotta z pełnoziarnistym mlekiem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ricotta Gnocchi Z Porami I Fasolą Fava, Gnocchi z fasolką Fava, oraz Fasola Fava Z Porami I Pieczarkami.
Instrukcje
1
Ustaw duży sitko wyłożone dwuwarstwową wilgotną gazą na dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Sito
Cukierki Peachie-o
2
Umieścić ricottę w przygotowanym sitku; przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce na noc. (Jeśli używasz świeżej ricotty, pomiń ten krok.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
3
Por ugotować w małym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Drenaż. Spłukać pod zimną wodą; odcedzić. Za pomocą rąk wycisnąć Por do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Por
5
W misce wymieszaj ricottę, por, jajko, 1/2 szklanki parmezanu, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszać w 2/3 szklanki mąki. Przykryć i schłodzić mieszaninę przez co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Linia obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Ser Ricotta
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Por
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-o
6
Umieść mąkę do pogłębiania w płaskiej misce. Dla każdego gnocchi, kształt 1 łyżka ricotta mixtureinto piłkę, a następnie wrzucić do miski mąki, podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Ser Ricotta
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Przenieść gnocchi do blachy do pieczenia. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć folią; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
8
Jeśli używasz świeżej fasoli fava, blanszuj w małym rondlu wrzącej osolonej wody przez 2 minuty; przenieś do miski z lodowatą wodą. Obrać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Woda
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
9
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj fasolę fava i liście szałwii. Sauté aż masło Brązy, favas są miękkie, i liście szałwii są chrupiące, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia Lekarska
Fasola Fava
Masło
11
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Praca w 2 partiach, dodać gnocchi i gotować do miękkości i gotowane przez, o 5 protokół. Korzystanie szczelinowa łyżka, przenieść na patelnię z fasoli fava; wrzucić do herbu. Gdy wszystkie gnocchi zostały dodane do patelni, wrzucić na średnim ogniu do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Gnocchi
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
Garnek
12
Podawać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
13
Wskazówka Rynkowa
14
Fasola fava w pierwszym sezonie jest mniejsza, ma delikatne skórki i nie musi być obrana po łuskaniu. Jeśli kupujesz favas później w sezonie, upewnij się, że obierasz łuskaną fasolę, aby usunąć twardą, gorzką skórkę zewnętrzną.