Ricotta Gnocchi z porami i fasolą Fava

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ricotta Gnocchi z porami i fasolą Fava. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, sól, ser ricotta z pełnoziarnistym mlekiem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ricotta Gnocchi Z Porami I Fasolą Fava, Gnocchi z fasolką Fava, oraz Fasola Fava Z Porami I Pieczarkami.
Instrukcje
Ustaw duży sitko wyłożone dwuwarstwową wilgotną gazą na dużej misce.
Umieścić ricottę w przygotowanym sitku; przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce na noc. (Jeśli używasz świeżej ricotty, pomiń ten krok.)
Por ugotować w małym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 7 minut.
Drenaż. Spłukać pod zimną wodą; odcedzić. Za pomocą rąk wycisnąć Por do sucha.
W misce wymieszaj ricottę, por, jajko, 1/2 szklanki parmezanu, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszać w 2/3 szklanki mąki. Przykryć i schłodzić mieszaninę przez co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Linia obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Umieść mąkę do pogłębiania w płaskiej misce. Dla każdego gnocchi, kształt 1 łyżka ricotta mixtureinto piłkę, a następnie wrzucić do miski mąki, podrzucając do herbu.
Przenieść gnocchi do blachy do pieczenia. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć folią; schłodzić.)
Jeśli używasz świeżej fasoli fava, blanszuj w małym rondlu wrzącej osolonej wody przez 2 minuty; przenieś do miski z lodowatą wodą. Obrać fasolę.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj fasolę fava i liście szałwii. Sauté aż masło Brązy, favas są miękkie, i liście szałwii są chrupiące, o 5 protokół. Odstawić.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Praca w 2 partiach, dodać gnocchi i gotować do miękkości i gotowane przez, o 5 protokół. Korzystanie szczelinowa łyżka, przenieść na patelnię z fasoli fava; wrzucić do herbu. Gdy wszystkie gnocchi zostały dodane do patelni, wrzucić na średnim ogniu do ogrzania.
Fasola fava w pierwszym sezonie jest mniejsza, ma delikatne skórki i nie musi być obrana po łuskaniu. Jeśli kupujesz favas później w sezonie, upewnij się, że obierasz łuskaną fasolę, aby usunąć twardą, gorzką skórkę zewnętrzną.