Ricotta Gnocchi z porami i fasolą Fava

Ricotta Gnocchi z porami i fasolą Fava
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ricotta Gnocchi z porami i fasolą Fava. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, sól, ser ricotta z pełnoziarnistym mlekiem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ricotta Gnocchi Z Porami I Fasolą Fava, Gnocchi z fasolką Fava, oraz Fasola Fava Z Porami I Pieczarkami.

Instrukcje

1
Ustaw duży sitko wyłożone dwuwarstwową wilgotną gazą na dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieścić ricottę w przygotowanym sitku; przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce na noc. (Jeśli używasz świeżej ricotty, pomiń ten krok.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Por ugotować w małym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Drenaż. Spłukać pod zimną wodą; odcedzić. Za pomocą rąk wycisnąć Por do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
5
W misce wymieszaj ricottę, por, jajko, 1/2 szklanki parmezanu, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszać w 2/3 szklanki mąki. Przykryć i schłodzić mieszaninę przez co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Linia obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PorPor
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieść mąkę do pogłębiania w płaskiej misce. Dla każdego gnocchi, kształt 1 łyżka ricotta mixtureinto piłkę, a następnie wrzucić do miski mąki, podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Ser RicottaSer Ricotta
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Przenieść gnocchi do blachy do pieczenia. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć folią; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Jeśli używasz świeżej fasoli fava, blanszuj w małym rondlu wrzącej osolonej wody przez 2 minuty; przenieś do miski z lodowatą wodą. Obrać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj fasolę fava i liście szałwii. Sauté aż masło Brązy, favas są miękkie, i liście szałwii są chrupiące, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Fasola FavaFasola Fava
MasłoMasło
11
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Praca w 2 partiach, dodać gnocchi i gotować do miękkości i gotowane przez, o 5 protokół. Korzystanie szczelinowa łyżka, przenieść na patelnię z fasoli fava; wrzucić do herbu. Gdy wszystkie gnocchi zostały dodane do patelni, wrzucić na średnim ogniu do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
GnocchiGnocchi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
12
Podawać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
13
Wskazówka Rynkowa
14
Fasola fava w pierwszym sezonie jest mniejsza, ma delikatne skórki i nie musi być obrana po łuskaniu. Jeśli kupujesz favas później w sezonie, upewnij się, że obierasz łuskaną fasolę, aby usunąć twardą, gorzką skórkę zewnętrzną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
FasolaFasola
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn