Rick ' s Yummy Split Grochówka z szynką
Rick ' s Yummy Split Grochówka z szynką może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.84 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz czosnek, szynkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Krówka Bananowa Split: Pyszna Letnia Przekąska, Rick Bayless ' s Red Chile Seafood Soup, oraz Książka: zupa z Czarnej Fasoli Ricka Baylessa.
Instrukcje
Umieść podzielony groszek w dużym pojemniku i przykryj kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić na co najmniej 3 godziny. Wypłukać groch, aż woda będzie czysta; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, marchew i seler w gorącym oleju do miękkości, 8 do 12 minut.
Dodać czosnek i saute aż pachnące, o 1 minutę.
Połącz groszek, mieszankę cebuli, 6 szklanek bulionu z kurczaka, liść laurowy, czarny pieprz i tymianek razem w dużym garnku. Wymieszać kości szyi w mieszaninę bulionu z kurczaka, dodając więcej bulionu z kurczaka, jeśli to konieczne, aby całkowicie pokryć kości. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej-niskiej, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż groszek się rozpuści i mięso spadnie z kości, 2 do 3 godzin.
Kości przenieść na talerz do ostygnięcia.
Szynkę w kostkach wymieszać z zupą. Gdy kości karku są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, usuń pozostałe mięso z kości; wyrzuć kości i wymieszaj mięso z zupą. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż szynka i mięso są ogrzewane przez, o 5 protokół.