Rib-Eye i Anaheim Chile Quesadilla

Rib-Eye i Anaheim Chile Quesadilla
Przepis Rib-Eye i Anaheim Chile Quesadilla może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 4,83 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1169 kalorii, 32G białka, oraz 89g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką chili, paprykę, świeżo natkę pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Smoky Grillowana Quesadilla Z Anaheim Chilis i kurczakiem, Sałatka wieprzowa, ananasowa i Anaheim Chile z awokado, oraz Kokosowe lizaki z kurczaka z tropikalnym ketchupem i sosem Anaheim Chile.

Instrukcje

1
Chiles, poblanos, czosnek, ocet, sok z limonki, kilka łyżek wody, miód oraz sól i pieprz, do smaku, Połącz w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Anaheim PepperAnaheim Pepper
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przy uruchomionym silniku powoli dodawaj olej, aż do zemulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Dodać pietruszkę i zmiksować 5 sekund dłużej. (W winegrecie powinny być drobinki pietruszki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Ułożyć 8 tortilli na płaskiej powierzchni i równomiernie podzielić pomiędzy tortille (w tej kolejności). Doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Anaheim PepperAnaheim Pepper
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Ser KoziSer Kozi
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
Ułóż tortille, aby zrobić 4 (2-warstwowe) tortille i każdą z nich uzupełnij pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
4
Połączyć ancho chili w proszku i olej rzepakowy, i szczotkować szczyty tortille. Ostrożnie umieścić na grillu, ancho stronie w dół i grill, aż lekko złoty kolor, o 2 protokół. Odwróć quesadillas, zamknij pokrywę grilla i grilluj, aż spód tortilli będzie lekko złoty i ser się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Pokrój na ćwiartki, na wierzch każdej ćwiartki polej winegretem i udekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
VinaigretteVinaigrette
7
Przełożyć na półmisek i podawać.

Składniki

3largesAnaheim chiles, grillowane, obrane, posiekane i grubo posiekaneAnaheim chiles, grillowane, obrane, posiekane i grubo posiekane1Anaheim pieprz, pieczony i juliennedAnaheim pieprz, pieczony i julienned11 funt cukinii,sos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy1zostawićKolendra, do dekoracjiKolendra, do dekoracji126-caloweTortille z mąkiTortille z mąki227Orzechy dowolne (posiekane)miękki kozi ser, pokruszonymiękki kozi ser, pokruszony3zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)miód, lub więcej w razie potrzebymiód, lub więcej w razie potrzeby3(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty ser Monterey Jacktarty ser Monterey Jack4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzepis na świeże OreganoPrzepis na świeże Oregano596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2poblanos, pieczone i grubo posiekanepoblanos, pieczone i grubo posiekane1czerwona papryka, pieczona i krojonaczerwona papryka, pieczona i krojona3(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1sliceMarynowane rib-eye resztki z Rib-Eye marynowane w czosnku, Anaheim Chiles iMarynowane rib-eye resztki z Rib-Eye marynowane w czosnku, Anaheim Chiles i4goździkiczosnek pieczony, obranyczosnek pieczony, obrany4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicabralescabrales
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn