Redukcja Balsamiczna
Balsamiczna redukcja może być właśnie sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 73g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 7,56 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona Przepiórka Z Redukcją balsamiczną, Caprese Flatbread Z Redukcją balsamiczną, oraz Stek Rib-Eye au Poivre Z Redukcją balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion i kolejne 3 składniki połączyć w rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu 15 do 20 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Wymieszać z octem. Gotować 10 minut lub aż mieszanina zmniejszy się do około 1/2 szklanki i ma konsystencję lekkiego sosu.
Wyjąć z ognia, przecedzić sos przez sitko o drobnej siatce i wrócić do patelni.
Ubij na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uwaga: przed podaniem delikatnie rozgrzać i ubić na maśle.
Szef kuchni John poleca: czerwone wina, które są niższe w taninach, ale "owocowe" (co oznacza, że owoce są jednym z pierwszych elementów, które smakują), aby wzmocnić buraki. Choć produkuje godne uwagi białe wina, mówi, że grillowane bogate i tłuste ryby, takie jak łosoś, są idealnymi foliami do czerwonych. Jego ulubione odmiany z tym daniem to Pinot Noir lub, dla czegoś innego, Francuski Grenache lub hiszpański Garnacha.