Real Tacos Al Pastor

Real Tacos Al Pastor
Prawdziwe Tacos Al Pastor może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 702 kalorie, 49g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz podstawową salsę verde, bekon, chili guajillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 557 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tacos Al Pastor (AKA Pork & Pineapple Tacos), Lepsze Tacos al Pastor, oraz Tacos al Pastor.

Instrukcje

1
Umieść chili w dużym rondlu na średnim ogniu i gotować, obracając chili od czasu do czasu, aż dmuchane, giętkie, lekko rumiane w miejscach, i bardzo aromatyczne, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać bulion z kurczaka (powinien natychmiast się zagotować), a następnie wlać zawartość patelni do małej miseczki. Przykryć luźno i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wytrzyj rondel, dodaj olej i wróć do średnio wysokiego ciepła, aż olej będzie się mienił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać kminek, oregano i achiote i gotować, mieszając często, until aromatyczne, ale nie rumiane, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Dodać chipotle chili i sos i gotować, aż aromatyczne, o 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Dodaj ocet, sól i cukier i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Zeskrobać zawartość rondla do blendera wraz z czosnkiem i chili z ich moczenia cieczy. Zmiksować z dużą prędkością, aż będzie całkowicie gładka, około 1 minuty, skrobając boki w razie potrzeby. SOS odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Używając bardzo ostrego noża szefa kuchni lub noża do krojenia, pokrój mięso tak cienko, jak to możliwe. W razie potrzeby umieść mięso w zamrażarce na 15 minut, aby je uelastycznić. Podziel boki wytrzymałej torby na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Umieść jeden kawałek mięsa wewnątrz worka i funt z dołu ciężkiego 8-calowej patelni lub pounder mięsa, aż mniej niż 1 / 4-cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Przełożyć do dużej miski. Powtórzyć z pozostałym mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodaj marynatę do miski i wrzucić rękami, aż każdy kawałek mięsa jest równomiernie pokryte w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Wyłożyć dno jednorazowej aluminiowej patelni z boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
13
Dodać warstwę cienko pokrojonego marynowanego mięsa. Kontynuuj układanie warstw w boczku i mięsie, aż całe mięso zostanie zużyte. (Może trochę stos nad patelnią. W porządku.) Szczelnie przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 3
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Gotować w pomieszczeniu: Rozgrzej piekarnik do 135°. Odsłoń aluminiową patelnię i połóż na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Przełożyć do piekarnika i gotować, aż mięso będzie całkowicie miękkie (będzie kapać dużo tłuszczu), około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, przykryć folią aluminiową i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do nocy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Gotować na zewnątrz: zapalić pół komina węgla drzewnego i pozostawić do podgrzania, aż węgle są w większości pokryte szarym popiołem.
18
Rozłóż pod połową rusztu węglowego i umieść na wierzchu ruszt do gotowania. Alternatywnie ustaw jeden zestaw palników na grillu gazowym na niskim poziomie, a pozostałe palniki pozostaw wyłączone. Rozwiń aluminiową patelnię i umieść bezpośrednio nad chłodniejszą stroną grilla, umieszczając pod nią patelnię ociekową w razie potrzeby. Przykryj grill i gotuj, aż Bochenek zarejestruje się w centrum od 180 do 88°, około 4 godzin, dodając więcej węgli do grilla lub dostosowując palniki w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę powietrza około275 przez cały czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
19
Wyjąć z grilla, pozostawić do ostygnięcia, przykryć folią aluminiową i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do nocy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
20
Podawać: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
21
Usuń gotowane mięso z aluminiowej tacy, zeskrobując tłuszcz lub galaretki z jego boków. Użyj łyżki do zbierania tłuszczu i soków z tacy, rezerwując każdy osobno. Używając ostrego noża szefa kuchni lub noża do krojenia, pokrój mięso tak cienko, jak to możliwe, aby stworzyć drobne wióry mięsa i tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
22
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
23
Jeśli tłuszcz z mięsa jest stały, podgrzewaj delikatnie w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
24
Przenieść kawałki ananasa do obramowanej blachy do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
25
Szczotka z tłuszczu.
26
Przenieść do piekarnika i piec do całkowitego miękkości, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
27
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
28
Około 10 minut przed ananasem odbywa się pieczenie, przenieść mięso i 1 łyżkę tłuszczu na dużą patelnię żeliwną lub nieprzywierającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
29
Podgrzać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie chrupiące i głęboko brązowieje w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
30
Dodaj wszelkie zastrzeżone soki i wrzucić do połączenia, pozwalając gotować aż zredukowane do wilgotnej glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
31
Przełożyć mięso do rozgrzanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
32
Prażone ananasy pokroić na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
33
Podawać mięso i ananasa natychmiast z rozgrzanymi tortillami, cebulą, kolendrą, salsą i klinami limonki. Mięso będzie bardzo wilgotne i powinno być pakowane w podwójnie ułożone tortille do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn