Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym
Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 292 kalorie, 14g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz parmezan, bekon, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym, Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej, oraz Wołowina krótkie żebro i żółtko jaj Raviolo.
Instrukcje
W średniej misce umieścić ricottę i parmezan, lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Przenieść do zamykanej plastikowej torby i przechowywać w lodówce.
Umieść boczek na średniej patelni na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 10 do 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i odstawić.
Odcedzić i wyrzucić prawie cały tłuszcz boczku z patelni, pozostawiając tylko cienką powłokę i wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Zarezerwuj patelnię.Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.W międzyczasie Ustaw ręcznie wykręcaną maszynę do makaronu na najszerszym ustawieniu i lekko zmyj powierzchnię roboczą. Przygotowane ciasto makaronowe podzielić na 2 równe części. Przykryć 1 sztukę folią i odstawić. Używając rąk, naciśnij drugą połowę na okrągły dysk o grubości około 1/4 cala. Przełóż ciasto przez gładkie wałki maszyny. (Jeśli ciasto jest nieco lepkie, lekko odkurz je mąką.) Kontynuuj przekazywanie ciasta przez maszynę do makaronu, dostosowując się do następnego Węższego ustawienia z każdym przejściem, aż będzie bardzo cienki, o grubości około 1/16 cala lub wybierz numer 8 na większości maszyn. Wykończ zaokrąglone końce i wyrzuć (powinieneś mieć co najmniej 36 cali ciasta makaronowego w lewo). Złóż arkusz makaronu kilka razy, upewniając się, że obficie mąka lub umieścić folię między warstwami; odstawić. Powtórz proces z pozostałym ciastem. Lekko mąkę blachę do pieczenia i odstawić na bok.
Połóż obie arkusze makaronu płasko na suchej, dobrze posmarowanej mąką powierzchni i wytnij 6 (6 cali) kawałków z każdego arkusza (tak, aby skończyć z kwadratami 6 na 6 cali). Odrzuć końce.
Wyjmij nadzienie z lodówki i wyciąć otwór 1/2 cala z jednego z dolnych rogów torby. Na 6 kawałkach makaronu zrób pierścień nadzienia o średnicy około 1 1/2 cala (pozostaw środek pusty). Ułożyć drugi pierścień na pierwszym, tworząc gniazdo dla żółtka (pamiętaj, aby zużyć całe nadzienie). Mieć gotowy Frez Okrągły 4-1 / 2-lub 5-calowy. Rozbij 1 jajko, oddziel białko od żółtka i umieść białe w średniej misce. Używając skorupki jajka lub palców, delikatnie umieść żółtko w jednym z rurkowych pierścieni, uważając, aby nie złamać żółtka. Powtórz z pozostałymi 5 jajkami i pierścieniami. Zarezerwować białka do innego użytku.Używając pędzla do ciasta, wymieszaj mieszaninę wody z jajkiem na odsłoniętych krawędziach makaronu z pierścieniami żółtkowo-serowymi. Delikatnie przykryj pozostałe 6 kwadratów makaronu, zaczynając od jednej strony każdego kwadratu i układając makaron na nadzieniu i jajku, uważając, aby nie złamać żółtka. Wypchnij kieszenie powietrzne i mocno przyciśnij nadzienie i żółtko, aby je zamknąć. Na każdym raviolo wycentrować obcinacz wokół nadzienia i żółtka i odciąć dodatkowy makaron. Używając płaskiej szpatułki, ostrożnie przenieś ravioli na mąkę do pieczenia. Odrzuć ozdoby. Pozostawić zarezerwowaną patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło i gotować, aż białe ciała stałe mleka rumiane, o 5 protokół.
Dodać szałwię i kawałki boczku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić podczas gotowania ravioli.Delikatnie dodać 3 ravioli do wrzącej wody i gotować, aż pływają i nadzienie ser rozgrzewa się przez, O 2 1/2 do 3 protokół. (Nie przegotować.)
Usuń łyżką szczelinową, usuwając nadmiar wody pod łyżką ręcznikiem papierowym.
Umieść 1 raviolo na każdym z 3 talerzy. Delikatnie upuść pozostałe 3 ravioli do wody. Podczas gotowania łyżka pół sosu szałwiowo-bekonowego nad 3 plated ravioli. Powtórz z 3 pozostałymi ravioli i pozostałą połową sosu.