Ravioli z brązowym masłem balsamicznym
Potrzebujesz bezglutenowy i pierwotny hor d ' oeuvre? Ravioli z brązowym masłem balsamicznym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 274 kalorii, 8G białka, oraz 25g tłuszczu. Za 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 3052 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Jeśli masz pod ręką ravioli, pieprz, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 42%, to danie jest solidne. Ravioli z brązowego masła z szałwią i balsamicznym, Piersi z kurczaka rozmarynowego, brązowe masło i Ravioli balsamiczne, ciepła sałatka szpinakowa z Pancettanem i słodkim winegretem, oraz Ravioli Z Brązowym Masłem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj ravioli i gotuj 4 do 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal jędrne do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź ravioli na dużym półmisku.
Tymczasem w średnim rondlu gotuj masło na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy piana opadnie, a masło zacznie zmieniać kolor na złoty kolor, około 3 minut, wyłącz ogrzewanie.
Ostudź przez około 1 minutę. Dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz.
Przełóż ravioli do rondla z brązowym masłem balsamicznym.
Posyp orzechy włoskie i parmezan na wierzchu.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 320 dolarów.
![Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado]()
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.