Ravioli kasztanowe z rumianym masłem i tymiankiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj kasztanowe Ravioli z rumianym masłem i tymiankiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 790 kalorii, 33g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, kasztany, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kasztany, można śledzić to danie główne z Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, oraz Ravioli Z Szałwią I Rumianym Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kasztany i 1/2 szklanki wody w małej żaroodpornej misce. Kuchenka mikrofalowa, aż woda jest gorąca i kasztany zmiękną, o 3 protokół.
Odsączyć kasztany (zastrzegając płyn) i umieścić w misce robota kuchennego. Zmiksować z 1 łyżką zarezerwowanego płynu do drobno zmielonego.
Dodać 1 1/2 szklanki parmezanu, ricotta i dużą szczyptę soli i pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Smak do przypraw i dostosować z dodatkową solą i pieprzem w razie potrzeby.
Dodaj 1 jajko i zmiksuj, aż dobrze się połączą.
Przenieść do miski i rezerwy.
Doprowadzić dużą garnek osolonej wody do wrzenia (powinien smakować jak woda morska).
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, uformuj ravioli.
Pozostałe jajko ubić w małej miseczce z 1/2 łyżeczki wody.
Umieść 5 skórek wonton na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej.
Umyj Skórki wontona myjką jajeczną.
Umieść wypoziomowaną łyżkę nadzienia kasztanowego w środku każdej skóry wontona.
Umieść 5 więcej skórek wonton bezpośrednio na górze. Użyj palców, aby delikatnie przycisnąć Skórki razem. Użyj okrągłego foremki do ciastek lub herbatników o średnicy 2,5 cala, lekko zanurzonej w mące, aby przeciąć nadzienie.
Przelej wypełnione ravioli na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i przykryj lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym. Zrób 15 dodatkowych ravioli z pozostałymi skórkami wonton i nadzieniem.
Gdy wszystkie ravioli są wykonane, zrobić brązowy sos maślany.
Masło, czosnek i tymianek ułożyć na dużej, prostej patelni.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż masło zacznie bąbelkować i spieniać się, około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Kontynuuj gotowanie, aż piana opadnie i zaczną pojawiać się brązowe plamki, od 1 do 2 minut, stale mieszając. Wyłącz ogrzewanie i przykryj pokrywką, aby utrzymać ciepło podczas gotowania ravioli.
W partiach, dodać ravioli po jednym na raz do wrzącej wody, mieszając po każdym dodaniu. Gotować, aż ravioli unosić się na górze, o 2 protokół. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć z wody i dodać do rumianego masła; to jest w porządku, jeśli trochę wody makaronu dostaje się do sosu. Wrzucić ravioli w sosie. Kontynuuj z pozostałymi raviolis.
Aby podać, Usuń gałązki tymianku i czosnek z sosu, zastrzegając tymianek. Ravioli i sos podzielić na 4 talerze.
Posypać pozostałym serem i chrupiącymi liśćmi tymianku. W razie potrzeby lekko skropić octem balsamicznym. Użyj obieraczki, aby cienko ogolić całe kasztany na całym naczyniu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto