Ravioli kasztanowe z rumianym masłem i tymiankiem

Ravioli kasztanowe z rumianym masłem i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj kasztanowe Ravioli z rumianym masłem i tymiankiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 790 kalorii, 33g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, kasztany, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kasztany, można śledzić to danie główne z Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, oraz Ravioli Z Szałwią I Rumianym Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kasztany i 1/2 szklanki wody w małej żaroodpornej misce. Kuchenka mikrofalowa, aż woda jest gorąca i kasztany zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odsączyć kasztany (zastrzegając płyn) i umieścić w misce robota kuchennego. Zmiksować z 1 łyżką zarezerwowanego płynu do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać 1 1/2 szklanki parmezanu, ricotta i dużą szczyptę soli i pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Smak do przypraw i dostosować z dodatkową solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
4
Dodaj 1 jajko i zmiksuj, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Przenieść do miski i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
6
Doprowadzić dużą garnek osolonej wody do wrzenia (powinien smakować jak woda morska).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, uformuj ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Pozostałe jajko ubić w małej miseczce z 1/2 łyżeczki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Umieść 5 skórek wonton na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej.
10
Umyj Skórki wontona myjką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Umieść wypoziomowaną łyżkę nadzienia kasztanowego w środku każdej skóry wontona.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
12
Umieść 5 więcej skórek wonton bezpośrednio na górze. Użyj palców, aby delikatnie przycisnąć Skórki razem. Użyj okrągłego foremki do ciastek lub herbatników o średnicy 2,5 cala, lekko zanurzonej w mące, aby przeciąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
13
Przelej wypełnione ravioli na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i przykryj lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym. Zrób 15 dodatkowych ravioli z pozostałymi skórkami wonton i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
14
Gdy wszystkie ravioli są wykonane, zrobić brązowy sos maślany.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
15
Masło, czosnek i tymianek ułożyć na dużej, prostej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
16
Podgrzewać na średnim ogniu, aż masło zacznie bąbelkować i spieniać się, około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Kontynuuj gotowanie, aż piana opadnie i zaczną pojawiać się brązowe plamki, od 1 do 2 minut, stale mieszając. Wyłącz ogrzewanie i przykryj pokrywką, aby utrzymać ciepło podczas gotowania ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
17
W partiach, dodać ravioli po jednym na raz do wrzącej wody, mieszając po każdym dodaniu. Gotować, aż ravioli unosić się na górze, o 2 protokół. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć z wody i dodać do rumianego masła; to jest w porządku, jeśli trochę wody makaronu dostaje się do sosu. Wrzucić ravioli w sosie. Kontynuuj z pozostałymi raviolis.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
RavioliRavioli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
18
Aby podać, Usuń gałązki tymianku i czosnek z sosu, zastrzegając tymianek. Ravioli i sos podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
RavioliRavioli
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
19
Posypać pozostałym serem i chrupiącymi liśćmi tymianku. W razie potrzeby lekko skropić octem balsamicznym. Użyj obieraczki, aby cienko ogolić całe kasztany na całym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn