Ravioli di Ricotta e Asparagi con Salsa di Piselli
Ravioli di Ricottan e Asparagi con Salsa di Piselli może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 407 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka grochu, oliwy z oliwek, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szparagi, groch i bazylia (Piselli con Asparagi e Basilico), Ravioli Z Buraków I Ricotty, oraz Szparagi i Ricotta Ravioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki zagotować w małym rondlu. Gotować odkryte, aż groszek są po prostu miękkie, o 3 protokół. Lekko schłodzić.
Przenieść mieszaninę do blendera; puree do gładkiej (sos będzie cienki). Doprawić solą i pieprzem. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przewiń przed użyciem.)
Cut top 3 cale off szparagi; pokroić na 1/2-cala długości. Gotować w rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, o 3 protokół.
Odcedzić; umieścić w misce z lodowatą wodą.
Ser i miętę wymieszać w średniej misce. Wymieszać ze szparagami. Doprawić solą i pieprzem; wymieszać z jajkiem.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi robienia i walcowania ciasta ze świeżego makaronu jajecznego na arkusze. Począwszy od 1 cala od 1 krótkiego boku 1 arkusza makaronu, upuść wypełnienie ricotta przez zaokrąglone łyżeczki do herbaty w dół środka arkusza, odstępy między kopcami 2 cale od siebie.
Brush krawędzi makaronu i między kopcami napełniania lekko wodą. Przykryć drugim arkuszem makaronu, naciskając wokół nadzienia, aby wyeliminować kieszenie powietrzne i uszczelnić. Używając karbowanego koła ciasta, pokrój makaron między nadzieniem, przycinając boki, aby uformować ravioli od 2 do 2 1/4 cala. Powtórz z większą ilością makaronu i pozostałym nadzieniem, tworząc około 3
(Pozostały makaron należy zachować do innego użycia, krojąc na kształty i susząc na mące.)
Miejsce ravioli na mąki blachy do pieczenia; pozostawić do wyschnięcia 30 protokół. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Pracując w 2 partiach, gotuj ravioliw bardzo dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, delikatnie mieszając, około 3 minut.
Odcedzić ravioli. Gorący sos groszkowy podzielić na 6 talerzy. Top z ravioli.
Skropić oliwą z oliwek i podawać.