Rabarbar prażony
Prażony rabarbar jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 126 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Prażony Dżem Rabarbarowy, Rabarbar pieczony z mascarpone, oraz Pieczone Ciastka Z Rabarbarem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Opłucz rabarbar i otrząśnij nadmiar wody. Przyciąć końce i pokroić rabarbar na małe kawałki wielkości palców.
Rabarbar umieścić w płytkim naczyniu lub blasze do pieczenia z boku, przewrócić cukier, wrzucić razem, a następnie przetrzeć rabarbar tak, że jest w jednej warstwie. Przykryć folią i piec przez 15 min.
Zdjąć folię. Cukier powinien się rozpuścić, więc dać wszystko trochę wstrząsnąć i smażyć przez kolejne 5 minut lub do miękkości, a soki są syropowe. Przetestuj ostrym nożem; rabarbar powinien czuć się delikatny, nie gąbczasty i nadal zachował swój kształt.