Rabarbar Clafoutis
Rabarbar Clafoutis jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawka i rabarbar o smaku pomarańczowym, Figi Clafoutis, oraz Clafoutis.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Pokroić rabarbar na 2 cale długości i umieścić na patelni z dobrą szczyptą cynamonu, jeśli używasz, sok pomarańczowy, i 2 łyżki cukru. Wrzucić dobrze i piec w piekarniku przez 10 do 15 minut, lub do miękkości i po prostu zaczyna karmelizować wokół krawędzi.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie osuszyć na sicie.
Obróć temperaturę piekarnika do 177°. Lekko posmaruj 10-calowe okrągłe naczynie do pieczenia lub prostokątne 8 na 10 cali. Ciasto przesiać sól i mąkę do miski i mieszać z cukrem. Zrobić dobrze w środku i dodać ubitych jaj. Stopniowo mieszaj mąkę z boków, dobrze mieszając, a następnie ubijaj mleko, trochę na raz, dobrze mieszając. Wymieszaj skórkę pomarańczową i szczyptę cynamonu, jeśli chcesz.
Ułożyć odsączony rabarbar w naczyniu z masłem i zalać ciasto.
Piec przez 35 do 40 minut, aż złoty i nadęty się. Clafoutis jest najlepszy, gdy je się go na ciepło, ale nie jest zły, gdy jest zimny. Gdy już masz podawać, wymieszaj ze sobą około 1/2 łyżeczki cukru cukierniczego i 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu, jeśli chcesz, a następnie przesiać lekką kurz na wierzch.
Podawać ze śmietaną lub bez.