Quinoa Tabbouleh
Przepis Quinoa Tabbouleh jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, quinoa, ogórek hothouse, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest znakomite. Spróbuj Quinoa Tabbouleh, Quinoa Tabbouleh, oraz Quinoa Tabbouleh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś quinoa, 1/2 łyżeczka soli i 1 1/4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Puch z widelcem.
W międzyczasie w małej misce ubić sok z cytryny i czosnek. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż komosę ryżową na dużej blasze do pieczenia; ostudzić.
Przenieść do dużej miski; wymieszać w 1/4 szklanki dressing. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć pozostały dressing i quinoa oddzielnie; schłodzić.
Dodaj ogórek, pomidory, zioła, i szalotki do miski z quinoa; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.