Quinoa Pilaf z grzybami Crimini

Quinoa Pilaf z grzybami Crimini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Quinoa pilaw z grzybami Crimini spróbować. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka quinoa, bulion warzywny, grzyby crimini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pilaw ryżowy z grzybami Crimini, Poważne sałatki: ciepła sałatka pilaw Quinoa z grzybami Shiitake, marchewką i orzechami pekan, oraz Puree ziemniaczane z grzybami Crimini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść rondel na dużym ogniu i rozgrzej go.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać oliwę z oliwek i obracać wokół, aby upewnić się, że cała powierzchnia jest pokryta olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Dodać szalotkę i pot (gotować, aż przezroczyste, ale nie brązowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4
Dodać grzyby crimini i gotować do brązowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
5
Dodaj quinoa, liście tymianku, liść laurowy, sól koszerna i czarny pieprz na patelnię i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Niech składniki nagrzewają się i smażyć trochę, aby wydobyć wszystkie ich najpełniejsze smaki. Zbliżająca się para powinna być bardzo aromatyczna.
7
Powoli i ostrożnie dodaj bulion warzywny (rozpryśnie się, ponieważ patelnia i składniki są gorące). Jeśli chodzi o pełne wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego gotować, przykryć i pozostawić na parze przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Po 15 minutach, wyłączyć ogień, zdjąć pokrywę i puch quinoa, a następnie wymienić pokrywę i pozostawić na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
9
Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
10
Serw.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn