Quinoa Pilaf z grzybami Crimini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Quinoa pilaw z grzybami Crimini spróbować. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka quinoa, bulion warzywny, grzyby crimini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pilaw ryżowy z grzybami Crimini, Poważne sałatki: ciepła sałatka pilaw Quinoa z grzybami Shiitake, marchewką i orzechami pekan, oraz Puree ziemniaczane z grzybami Crimini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rondel na dużym ogniu i rozgrzej go.
Dodać oliwę z oliwek i obracać wokół, aby upewnić się, że cała powierzchnia jest pokryta olejem.
Dodać szalotkę i pot (gotować, aż przezroczyste, ale nie brązowy).
Dodać grzyby crimini i gotować do brązowego.
Dodaj quinoa, liście tymianku, liść laurowy, sól koszerna i czarny pieprz na patelnię i wymieszać.
Niech składniki nagrzewają się i smażyć trochę, aby wydobyć wszystkie ich najpełniejsze smaki. Zbliżająca się para powinna być bardzo aromatyczna.
Powoli i ostrożnie dodaj bulion warzywny (rozpryśnie się, ponieważ patelnia i składniki są gorące). Jeśli chodzi o pełne wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego gotować, przykryć i pozostawić na parze przez około 15 minut.
Po 15 minutach, wyłączyć ogień, zdjąć pokrywę i puch quinoa, a następnie wymienić pokrywę i pozostawić na około 10 minut.
Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.