Quinoa Chowder ze szpinakiem, serem Feta i zieloną cebulką
Quinoa Chowder ze szpinakiem, ser Feta, i zielona cebula może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 158 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kolendry, sól, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Podobne przepisy to Jedzenie dla dwojga: Quinoa Chowder ze szpinakiem, Feta i szalotki, Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak, oraz Orzo z pomidorami, fetą i zieloną cebulką.
Instrukcje
Połączyć wodę i quinoa w holenderskim piecu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Odcedzić na sicie nad miską, rezerwując płyn do gotowania; dodać tyle wody do płynu do gotowania, aby odmierzyć 6 filiżanek. Odstaw quinoa na bok.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać jalapeo i czosnek; gotować 30 sekund. Wymieszać ziemniaki, sól, kminek i czarny pieprz; gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszać 6 filiżanek płynu do gotowania, quinoa, i 1/3 szklanki cebuli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub do ziemniaków jest miękka. Wymieszać w 1/3 szklanki cebuli i szpinaku; gotować 3 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem i kolendrą.