Quiche Z Karczocha
Przepis Karczoch Quiche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę do ubijania, szczyptę zmielonej gałki muszkatołowej, ciasto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Quiche Z Łososia, Prosciutto i Karczoch Quiche, oraz Karczoch i suszone na słońcu pomidory Quiche.
Instrukcje
Linia 9-calowy quiche dish lub pie płyta z ciasta; wykończenia nadmiar ciasta wokół krawędzi. Dno i boki ciasta nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 400 przez 3 minuty; wyjąć z piekarnika i delikatnie nakłuć widelcem.
Ostudzić na stojaku z drutu.
Połączyć ubijanie śmietany, jajka, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa w średniej misce do mieszania; dobrze wymieszać, i odstawić.
Karczochy odsączyć, zastrzegając 2 łyżki oleju; odstawić.
Karczochy pokroić na kawałki wielkości kęsa; odstawić.
Podsmażyć cebulę w oleju zastrzeżonym na małej patelni do miękkości; odcedzić olej. Wymieszać w zarezerwowanych kawałkach karczocha; łyżkę do przygotowanego ciasta.
Na cebulę i karczochy wlać śmietanę, na wierzch posypać serem i doprawić masłem.
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut lub aż zestaw.
Odstawić na 10 minut przed cięciem na kliny.