Quiche Lorraine w 4 prostych krokach

Quiche Lorraine w 4 prostych krokach
Quiche Lorraine w 4 prostych krokach może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 13g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką gotowe ciasto kruche, smukły boczek, podwójną śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łatwy Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto i podnieś do puszki: pozostaw ciasto do zmiękczenia w temperaturze pokojowej, aby nie pękało podczas walcowania. Lekko mąka wałek do ciasta i powierzchni roboczej. Delikatnie nacisnąć wierzch ciasta, od końca najbliżej Ciebie na zewnątrz, kilka razy, obrócić 90, następnie powtarzać aż do grubości 1 cm. Teraz rozwałkuj ciasto tylko w jednym kierunku, obracając co kilka rolek, do okręgu o grubości 1 monety. Użyj wałka do ciasta, aby podnieść ciasto do góry i na puszkę, posypaną mąką do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2
Wyłożyć puszkę i przyciąć ciasto: gładkie ciasto na podstawie puszki, aby usunąć wszelkie kieszenie powietrza. Delikatnie umieścić ciasto na wewnętrznej krawędzi blachy i po bokach. Wykończ zwisające ciasto nożyczkami kuchennymi, aby ciasto unosiło się 1 cm nad krawędzią.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
3
Nadmiar ciasta zwijamy w małą kulkę i wciskamy ciasto na karbowane krawędzie. Schłodzić przez 30 minut, przykryte folią spożywczą. Wszelkie resztki mogą być schłodzone i ponownie użyte lub zamrożone do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wytnij duży kawałek pergaminu do pieczenia, a następnie scrunch w piłkę. Otwórz go i użyj do wyrównania schłodzonego ciasta, a następnie włóż fasolę do pieczenia z większą ilością po bokach, aby podtrzymać ścianę ciasta podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
Piec na blasze do pieczenia przez 15-20 minut, aż boki będą chrupiące i ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie wyjąć papier i fasolę. Powrót ciasto do piekarnika i gotować przez kolejne 5 minut lub aż podstawa i boki są złote i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Napełnij ciasto i piec Dolny piekarnik do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozgrzać patelnię, a następnie podsmażyć boczek na złoty kolor. Rozsypać na podstawie ciasta, odrzucając nadmiar tłuszczu, a następnie ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wymieszaj jajka, śmietanę i gałkę muszkatołową, a następnie wypełnij do połowy. Reszta blachy do pieczenia na półce piekarnika, a następnie wlać resztę mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, gdy tylko zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.

Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Wino musujące, Bordeaux i szampan to moje najlepsze propozycje do Quiche Lorraine. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki) z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki)
Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki)
Dom szampana jest ostatecznie oceniany na podstawie jakości jego Brut Non Vintage. To właśnie w tworzeniu takiego wina ujawnia się prawdziwa sztuka mieszania szampana.Jest to sztuka, w której wyróżnia się Dom Veuve Clicquot. Nasza Żółta Etykieta Brut odzwierciedla wspaniałe winnice, które posiadamy i spójny charakter naszego stylu domowego.Dominacja Pinot Noir zapewnia strukturę, która jest tak typowo Clicquot, podczas gdy dotyk Pinot Meunier dopełnia mieszankę. Chardonnay dodaje elegancji i finezji niezbędnej w idealnie zbalansowanym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn