Quiche Lorraine w 4 prostych krokach
Quiche Lorraine w 4 prostych krokach może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 13g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką gotowe ciasto kruche, smukły boczek, podwójną śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łatwy Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto i podnieś do puszki: pozostaw ciasto do zmiękczenia w temperaturze pokojowej, aby nie pękało podczas walcowania. Lekko mąka wałek do ciasta i powierzchni roboczej. Delikatnie nacisnąć wierzch ciasta, od końca najbliżej Ciebie na zewnątrz, kilka razy, obrócić 90, następnie powtarzać aż do grubości 1 cm. Teraz rozwałkuj ciasto tylko w jednym kierunku, obracając co kilka rolek, do okręgu o grubości 1 monety. Użyj wałka do ciasta, aby podnieść ciasto do góry i na puszkę, posypaną mąką do góry.
Wyłożyć puszkę i przyciąć ciasto: gładkie ciasto na podstawie puszki, aby usunąć wszelkie kieszenie powietrza. Delikatnie umieścić ciasto na wewnętrznej krawędzi blachy i po bokach. Wykończ zwisające ciasto nożyczkami kuchennymi, aby ciasto unosiło się 1 cm nad krawędzią.
Nadmiar ciasta zwijamy w małą kulkę i wciskamy ciasto na karbowane krawędzie. Schłodzić przez 30 minut, przykryte folią spożywczą. Wszelkie resztki mogą być schłodzone i ponownie użyte lub zamrożone do miesiąca.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Wytnij duży kawałek pergaminu do pieczenia, a następnie scrunch w piłkę. Otwórz go i użyj do wyrównania schłodzonego ciasta, a następnie włóż fasolę do pieczenia z większą ilością po bokach, aby podtrzymać ścianę ciasta podczas pieczenia.
Piec na blasze do pieczenia przez 15-20 minut, aż boki będą chrupiące i ustawione.
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie wyjąć papier i fasolę. Powrót ciasto do piekarnika i gotować przez kolejne 5 minut lub aż podstawa i boki są złote i chrupiące.
Napełnij ciasto i piec Dolny piekarnik do 150C / wentylator 130C / Gaz
Rozgrzać patelnię, a następnie podsmażyć boczek na złoty kolor. Rozsypać na podstawie ciasta, odrzucając nadmiar tłuszczu, a następnie ser.
Wymieszaj jajka, śmietanę i gałkę muszkatołową, a następnie wypełnij do połowy. Reszta blachy do pieczenia na półce piekarnika, a następnie wlać resztę mieszaniny.
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, gdy tylko zestaw.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Wino musujące, Bordeaux i szampan to moje najlepsze propozycje do Quiche Lorraine. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki) z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki)]()
Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki)
Dom szampana jest ostatecznie oceniany na podstawie jakości jego Brut Non Vintage. To właśnie w tworzeniu takiego wina ujawnia się prawdziwa sztuka mieszania szampana.Jest to sztuka, w której wyróżnia się Dom Veuve Clicquot. Nasza Żółta Etykieta Brut odzwierciedla wspaniałe winnice, które posiadamy i spójny charakter naszego stylu domowego.Dominacja Pinot Noir zapewnia strukturę, która jest tak typowo Clicquot, podczas gdy dotyk Pinot Meunier dopełnia mieszankę. Chardonnay dodaje elegancji i finezji niezbędnej w idealnie zbalansowanym winie.