Quiche Lorraine Au Fromage
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Quiche Lorraine Au Fromage. Ten przepis służy 35. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oscar Mayer boczek, pół na pół, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Madame Quiche ' s quiche au Fromage, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Mąkę i sól wymieszać w średniej misce.
Pokroić na maśle i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodaj lodowatą wodę, 1 łyżkę. jednocześnie mieszając lekko widelcem, aż suche składniki zostaną równomiernie zwilżone, a mieszanina przylega do siebie po wciśnięciu w kulkę. (Jeśli to konieczne, wymieszać więcej wody z lodem, 1 łyżeczka. na raz, aż ciasto skleja się.) Spłaszczyć ciasto do 1/2-cala-grube okrągłe na dużym arkuszu folii; owinąć bezpiecznie. Przechowywać w lodówce od 20 do 25 min. lub do dobrze schłodzonego.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Umieść w 9-calowym talerzu pie; złóż pod i krawędzią fletu.
Posyp boczek i ser na dno skorupy.
Ubić jajka i pół na pół do wymieszania; wlać do skorupki.
Piec 15 min. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.
Piec 35-40 min. albo dopóki nóż włożony do środka nie wyjdzie czysty.
Odstawić 10 min. przed podaniem.