Płaska tarta jabłkowo-waniliowa
Flat apple & vanilla tarta może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 875 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, jedzenie jabłek-cox ' s, cukier waniliowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta jabłkowo-Śliwkowa z lodami waniliowymi i koniakiem, Rustykalna Płaska Tarta Z Jagodami, oraz Płaska Szarlotka Żurawinowa.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Rozwałkować ciasto i przyciąć do OK. 35cm średnicy.
Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
Jabłka obrać, osuszyć i cienko pokroić i wrzucić sok z cytryny.
Rozłóż na cieście w granicach 2 cm od krawędzi. Zwiń lekko krawędzie, aby zapobiec spływaniu soków.
Na wierzch polać masłem i posypać wanilią i cukrem.
Piec przez 15-20 minut, aż jabłka będą miękkie, a ciasto chrupiące.
Ogrzać i posmarować jabłkami i krawędzią ciasta.
Podawać na gorąco z lodami waniliowymi lub crme frache.