Płaska tarta jabłkowo-waniliowa

Płaska tarta jabłkowo-waniliowa
Flat apple & vanilla tarta może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 875 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, jedzenie jabłek-cox ' s, cukier waniliowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta jabłkowo-Śliwkowa z lodami waniliowymi i koniakiem, Rustykalna Płaska Tarta Z Jagodami, oraz Płaska Szarlotka Żurawinowa.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozwałkować ciasto i przyciąć do OK. 35cm średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Jabłka obrać, osuszyć i cienko pokroić i wrzucić sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Rozłóż na cieście w granicach 2 cm od krawędzi. Zwiń lekko krawędzie, aby zapobiec spływaniu soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Na wierzch polać masłem i posypać wanilią i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
7
Piec przez 15-20 minut, aż jabłka będą miękkie, a ciasto chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Ogrzać i posmarować jabłkami i krawędzią ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
9
Podawać na gorąco z lodami waniliowymi lub crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn