Pączki Z Dżemem Z Marionetek (Sufganiyot)
Need a wegetariański posiłek poranny? Pączki dżem Marionberry (Sufganiyot) może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 1572 kalorii, 25g białka, oraz 61 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Mieszanka marionberry, mąki, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sufganiyot (Pączki Z Galaretką), Sufganiyot (Chanuka Jelly Doughnuts), oraz Chanuka Sufganiyot (Pączki Z Galaretką) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć drożdże, 1/2 szklanki ciepłego (11
wody i 1 łyżeczka. cukier w małej misce. Odstawić do spienienia, około 5 minut.
Umieść 2 3/4 szklanki mąki w misce miksera stojaka lub miski do mieszania i zrobić dobrze w środku.
Dodać jajka, mieszaninę drożdży, 1/4 szklanki cukru, masło, gałkę muszkatołową i sól.
Wymieszać z hakiem ciasta na średniej prędkości, skrobanie wewnątrz miski od czasu do czasu, aż ciasto będzie gładkie i rozciągliwe, 8 do 10 minut. W razie potrzeby dodać około 1/4 szklanki więcej mąki i wymieszać, aż ciasto ciągnie wolne od miski i nie jest już lepki. (Aby wymieszać ręcznie, wymieszać łyżką, następnie ugniatać na desce, aż będzie gładka i rozciągliwa, przez 8 do 10 minut, dodając mąkę, aby ciasto nie sklejało się.)
Rub ciasto z odrobiną oleju, Odwróć w misce i przykryj.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, 1 godzinę. W misce wymieszaj pozostały cukier i cynamon.
Wciśnij ciasto, aby uwolnić powietrze i uformować gładką kulkę.
Toczyć na lekko posypanej mąką powierzchni do 1/4 cala. gruby. Używając 2 3/4-in. okrągły nóż lub szklankę do picia, pociąć rundy i umieścić na 2 lekko naoliwione blachy do pieczenia; zebrać resztki i reroll w razie potrzeby. Przykryć lekko folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż opuchnie, 20 minut.
Wlać 1 do. olej do 5-6-qt. patelnia, włóż termometr do głębokiego smażenia i rozgrzej olej na średnim ogniu do 325 do 35
Za pomocą łyżki szczelinowej, wsunąć 4 rundy do oleju, jeden po drugim. Smażyć na złoty kolor, obracając raz, w sumie 2 do 3 minut; w razie potrzeby dostosować ciepło, aby utrzymać olej między 275 a 35
Pączki wyjąć łyżką szczelinową, lekko odcedzić i włożyć do miski z cukrem cynamonowym. Na rozgrzany cukier przekładamy widelcem, a następnie układamy na półmisku. Powtórz z pozostałymi rundami.
Poke każdy pączek do centrum z łyżeczką uchwyt. Dopasuj torebkę z ciastem o średnicy 1/3 cala.- szeroka okrągła końcówka (lub odciąć róg z zamykanej plastikowej torby zamrażarki), a następnie wypełnić dżemem. Rury lub wycisnąć około 2 tsp. dżem do każdego pączka (może trzeba wycisnąć pączki trzymać je otwarte).
Wykonaj do przodu: do 4 godzin, owinięte hermetycznie, w temperaturze pokojowej.