Pyszne Ryby W Starym Stylu Gefilte
Pyszna ryba w starym stylu gefilte może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 317 kalorii, 52g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz seler, mączkę z macy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryba pieczona po grecku: świeża, prosta i pyszna, Ryba Gefilte, oraz Przepis Na Ryby Gefilte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń skórę i kości z steków rybnych, jak również i zapisać; również, usunąć wszelkie małe kości, które mogą być nadal osadzone w mięsie (użyj małej pary szczypiec); przygotować "Prep #1" pierwszy, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami gotowania #10 & #11; Po wywar rybny jest gotowanie na kuchence do przygotowania "Prep #2 do #6" Jak wspomniano poniżej.Prep #
Wywar rybny - jeśli używasz całych marchwi, pokrój 1 marchewkę na małe kawałki (jeśli nie, użyjesz marchewki baby);
Pokrój 1 łodyżkę selera na małe kawałki; Użyj 2 cebuli i usuń pierwszą brązową brudną warstwę skóry i wyrzuć;
Cebulę pokroić na mniejsze kawałki i z brązową warstwą skórki (dodać jeszcze kilka brązowych skórek z innych cebul).Prep #
Pokroić całe mięso ryb na małe kawałki, a następnie drobno posiekać lub grubo zmielić w robocie kuchennym. Stopień grubo; 5 oz marchewki (lub 1 Cała marchewka), 1 cebula (z usuniętą skórką) i 1 łodyga selera.Prep #
Dodać do bardzo dużej miski grubo zmieloną rybę
Mieszanka (mięso i warzywa);
Dodać 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka pieprzu; zrobić dobrze w środku i dodać jajka i mączka Maca; następnie dokładnie wymieszać wszystkie składniki i jednocześnie starać się zachować niektóre z chropowatości ryby, nie mash go do dużo(małe kawałki ryby jest w porządku w gotowym patty ryb).Prep #
Pokrój wzdłuż na pół 5 uncji marchewki dziecka i odstawić, które zostaną dodane w ciągu ostatniego pół godziny gotowania (lub pokroić na cienkie rundy trzeciej marchewki).Prep #
Formowanie pasztecików rybnych (przygotowanie po przefiltrowaniu wywaru przez sito i gotowaniu na blacie kuchennym) - zwilż ręce w zimnej wodzie i uformuj paszteciki rybne w owalne kształty o długości około 3 cali;
Umieść paszteciki na jednym lub dwóch dużych talerzach; powinieneś być w stanie zrobić około 20-22 pasztecików (które zostaną umieszczone w gotującym się wywarze rybnym).Prep #
Natkę pietruszki umyć i odstawić.INSTRUKCJE GOTOWANIA:.STADO RYB -
Dodaj 2 ćwiartki wody do bardzo dużego garnka;
Dodaj zarezerwowaną / zachowaną głowę ryby, kości i skórę;
Dodaj 5 uncji marchewki (lub 1 marchew pokroić), 1 pokroić łodygi selera i 2 pokroić cebulę i skórki;
Dodaj 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę pieprzu.Doprowadzić wywar do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do gotowania na wolnym ogniu.
Usunąć wszystkie szumowiny, które wznoszą się na szczyt i wyrzucić;
Niech gotować na małym ogniu przez około 45 do 60 protokół, odkryte.Następnie zalać / przefiltrować wywar rybny przez sito i zachować wywar. Odrzuć kości, skórki i warzywa. Następnie umieścić zachowany czas z powrotem do garnka i doprowadzić do niskiego gotować jeszcze raz.
Umieść każdą Patty ryb jeden po drugim do garnka, upewniając się, że paszteciki nie rozpadają się. Zachować niskie gotować i wstrząsnąć garnek, aby zapobiec paszteciki z przyklejania się do siebie (użyj drewnianą łyżką lub gumową szpatułką w razie potrzeby); przykryć i gotować przez 1 godzinę na małym ogniu; od czasu do czasu sprawdzić, aby usunąć szumowiny i włączyć niektóre z najlepszych pasztecików nad, jak może być wymagane.Następnie zdejmij pokrywę, dodaj 5 uncji marchewki dla niemowląt (lub 1 marchewkę pokrojoną w cienkie rund); Obróć kilka pasztecików na górze, aby były wilgotne i pod płynem, Usuń szumowiny i łyżkę płynu na paszteciki w razie potrzeby; gotuj przez kolejne 1/2 godziny.Jeszcze raz, upewniając się, że nie rozbijesz pasztecików.
Paszteciki i marchewki wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na talerzu lub w patelni z folii aluminiowej;
Umieść jedną marchewkę na wierzchu każdego patty rybnego.Następnie zalać / przefiltrować wywar rybny przez sito i zachować wywar. Wszelkie produkty uboczne należy wyrzucić. Odstawić wywar na blat pieca i na średnim ogniu zmniejszyć do około 2 filiżanek wywaru.
Wlać trochę bulionu na rybę na talerzu lub patelni i przykryć folią.
Dodatkowe zapasy wlać do plastikowego pojemnika z przykrywką.
Umieść rybę Gefilte i dodatkowy zapas w lodówce do ostygnięcia przez kilka godzin lub dłużej.
Podawać ryby Gefilte w temperaturze pokojowej na poszczególnych talerzach;
Udekoruj każdy talerz odrobiną pietruszki i trochę galaretowanego wywaru rybnego z boku patty.
Podawać z czerwonym i białym chrzanem, smacznego ... .Uwagi:.A) sprawdź ryby gefilte mojej ciotki Zelmy, która używa łososia i smakuje słodko, przechodząc do następującego adresu url;.Gefilte ryby przez Eileen Mintz, na. http: / / allrecipes. com / Recipe/Gefilte-Fish / Detail.aspx .B) Oto kilka zdjęć pokazujących krok po kroku, jak robi się ryby Gefilte --.http://www.zenreich.com/ZenWeb/gefilte.htm .Maj 2010; zrobiłem wariację na temat tego przepisu, łosoś-Tilapia Gefilte ryb (patrz zdjęcia) --można łatwo zmodyfikować ten przepis odpowiednio za pomocą łososia i Tilapia ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.