Pyszna Zupa Z Dyni
Pyszna zupa z dyni jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta zupa ma 226 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka liści laurowych, bazylii, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza z dyni {Przyjazny dla alergików i tak pyszny!}, Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, oraz Zupa z dyni z curry pestek dyni.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszać bulion z kurczaka, dynię butternut, marchew, seler, cebulę, wino, pietruszkę, Bazyl i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Gotować w wrzeniu, aż squash będzie miękki, o 1 godzinę.
Wlać mieszaninę do miksera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę na miejscu. Pulse blender kilka razy przed wyjściem na blend. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Do garnka wrzucić zmiksowaną zupę, dodać liście laurowe. Doprowadzić zupę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować, aż zacznie zgęstnieć, 30 do 60 minut. Doprawić solą i pieprzem. Mleko i śmietanę przemieszać przez zupę.