Pyszna zapiekanka z Yam
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Yummy Yam Casserole. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,33 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, wegetariański i przyjazny dla diety przepis zawiera 517 kalorii, 7 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. 164 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, mielony cynamon, połówki orzechów pekan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealna na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zapiekanka z Yam, Zapiekanka z Yam i Zapiekanka z Yam.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Nakłuj bataty w kilku miejscach widelcem, a następnie gotuj je na dużej mocy w kuchence mikrofalowej, aż będą ciepłe i miękkie, około 20 minut. Po ostygnięciu zdejmij skórkę i włóż bataty do dużej miski.
Ubij bataty, aż będą gładkie. Następnie wbijaj po jednym jajku, miksując po każdym dodaniu. Wymieszaj 1/4 szklanki brązowego cukru, 1/8 szklanki roztopionego masła, sól, cynamon, ziele angielskie i gałkę muszkatołową; ubijaj, aż masa będzie jasna i puszysta.
Przenieść mieszaninę do nienatłuszczonego naczynia żaroodpornego o pojemności 3 litrów. Na wierzchu ułóż orzechy pekan w jednej warstwie.
Posyp pozostałym brązowym cukrem i posmaruj 1/4 szklanki roztopionego masła na wierzchu.
Piec przez 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ciasto się zarumieni i zarumieni.