Puszyste ciasto dyniowe
Puszyste ciasto dyniowe to przepis bezmleczny, składający się z 8 porcji. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką zmielone ziele angielskie, dynię w postaci stałej, pianki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Puszyste Naleśniki Dyniowe, Puszyste Naleśniki Dyniowe i Puszyste Naleśniki Dyniowe.
Instrukcje
W małym, ciężkim rondlu rozpuść pianki marshmallow na małym ogniu.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj dynię, cynamon, ziele angielskie i sól; ochłodzić do temperatury pokojowej.
Dodać ubitą polewę. Łyżką włóż do skorupy ciasta. Przed podaniem przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny.
W razie potrzeby udekoruj dodatkową bitą polewą i cynamonem.
Polecane wino: Vin Santo, Moscato, Wino Lodowe
Vin Santo, Moscato i Ice Wine to moje ulubione dania na ciasto dyniowe. Vin santo jest typowo słodkie z nutami przypraw do pieczenia i orzechów, dlatego świetnie komponuje się z deserami z przyprawionymi dynią. Dobre musujące Moscato też by się sprawdziło, a jeśli masz ochotę się poszaleć, wino lodowe. La Fiera Moscato z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
![La Fiera Moscato]()
La Fiera Moscato
La Fiera Moscato to miękkie białe wino o aromatach moreli i brzoskwini w owocowym bukiecie. W smaku słodkie i rześkie z nutą spritzu. Najlepiej smakuje po prostu jako łyk lub w połączeniu z lekką kuchnią; nawet deser.