Purée z pasternaku i kalafiora
Purée z pasternaku i kalafiora to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, ząbek czosnku, pasternak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Purée z pasternaku i kalafiora, Puree Z Kalafiora, Marchwi I Pasternaku, oraz Puree Z Kalafiora I Pasternaku Z Szalotką Calvados.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu do połysku.
Dodaj kalafior, pasternak, czosnek, odmierzoną sól i pieprz do smaku i wymieszaj, aby pokryć olejem.
Dodać mleko i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie nóż, o 20 protokół.
Przenieść mieszaninę, w tym płyn, do miski robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza. Proces do gładkiej. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie przełożyć do miski.