Puree Ziemniaczane Z Rumianym Masłem
Puree ziemniaczane z rumianym masłem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz dodatki: pietruszka, maślanka, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree Ziemniaczane Z Rumianym Masłem, Rumiane ziemniaki z masłem i czosnkiem, oraz Rumiane Masło I Szalotka Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło ugotować w 2-qt. ciężki rondel na średnim ogniu, stale mieszając, 6 do 8 minut lub tylko do momentu, gdy masło zacznie się złotobrązowe. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia i wlać masło do małej miski. (Masło będzie nadal ciemnieć, jeśli pozostanie w rondlu.)
Usuń i zarezerwuj 1 do 2 łyżek. rumiane masło.
Przynieś ziemniaki, 2 łyżeczki. sól i woda do przykrycia do wrzenia w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; gotować 20 minut lub do miękkości.
Drenaż. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Powrót ziemniaki do holenderskiego pieca, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 5 minut lub aż ziemniaki są suche.
Tłucz ziemniaki masą ziemniaczaną do pożądanej konsystencji. Wymieszać pozostałe rumiane masło, maślanka, mleko, pieprz, i pozostałe 1 łyżeczka. sól, mieszając tylko do wymieszania.
Przełożyć do naczynia do serwowania.
Mżawka z zarezerwowanymi 1 do 2 łyżkami. rumiane masło.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami krok
Umieścić w lekko nasmarowanym 2 1/2-qt. naczynie żaroodporne; przykryć i schłodzić do 2 dni.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Piec, Odkryte, w 350 przez 35 do 40 minut lub do dokładnie ogrzanego.
Skropić brązowym masłem i w razie potrzeby udekorować.