Puree ziemniaczane z maślanką i koperkiem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Puree ziemniaczane z maślanką i koperkiem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ziemniaki russet, mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Koperek Puree Ziemniaczane, Maślanka Puree Ziemniaczane, oraz Maślanka Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, połączyć ziemniaki, 1 łyżeczka soli i wystarczająco zimnej wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować do przetargu widelec, o 10 protokół.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do patelni. Potrząśnij patelnią na średnim ogniu przez około minutę, aby wysuszyć ziemniaki.
Przenieś ziemniaki do młyna spożywczego, ricer lub miski.
Rozgnieść ziemniaki przez młyn żywności, ricer, lub ręcznie na patelni. Wymieszać z niskotłuszczowym mlekiem, maślanką i koperkiem rozgrzanym na średnim ogniu. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać od razu.