Puree ze słodkich ziemniaków z klonem
Puree ze słodkich ziemniaków z klonem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodkich ziemniaków, koszerna sól, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree Ze Słodkich Ziemniaków Z Klonem, Klonowy puree ze słodkich ziemniaków z karmelizowaną cebulą, oraz Puree Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. przekłuj słodkie ziemniaki kilka razy widelcem i połóż na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec, aż zmiękną, 1 do 1 1/2 godziny, w zależności od wielkości; ostudzić. Każdy słodki ziemniak pokroić na pół wzdłuż. Miąższ wrzucić do rondla i wyrzucić Skórki.
Dodaj syrop klonowy (do smaku), masło i śmietanę. Za pomocą drewnianej łyżki lub masher ziemniaków, wymieszać, aż będzie gładka. Doprawić solą i gałką muszkatołową.
Miejsce na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania przez, o 5 protokół.Dodać do przodu: zebrać puree dzień wcześniej (ale nie podgrzewać go). Odczekaj dodatkowe 5 minut na rozgrzanie.