Puree z żołędzi z pestkami słonecznika
Puree z żołędzi z nasionami słonecznika jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 161 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka prażonych na sucho nasion słonecznika, czosnek w proszku, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Spróbuj Dynia Z Żołędzi Z Nasionami Kozieradki I Czosnkiem, Chleb z dyni Żołędziowej z nasionami i orzechami, oraz Faszerowana Dynia Żołędziowa z prosem, szpinakiem, żurawiną i nasionami konopi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić połówki Acorn squash w kuchence mikrofalowej bezpieczne naczynia i przykryć folią. Kuchenka mikrofalowa na wysokości, aż mięso będzie miękkie, 5 do 7 minut.
Za pomocą łyżki lub miarki do lodów wyjąć miąższ z kabaczka i przenieść do dużej miski.
Dodaj śmietanę, kminek i czosnek w proszku i zacieru razem z widelcem, aż do wymieszania i gładkie, dodając więcej śmietany, w razie potrzeby, aby stworzyć przyjemną konsystencję. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka squasha na talerze i top z nasion słonecznika tuż przed podaniem.