Pumpkin Mousse Parfaits
Pumpkin Mousse Parfaits wymaga około 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, skórki pomarańczowej, ekstraktu z wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Pumpkin Mousse Parfaits, Mrożony Mus Z Dyni Parfaits, oraz Bewitching Pumpkin Mousse Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rum w żaroodpornej misce i posyp żelatyną. Odstawić na 10 minut, aby żelatyna zmiękła.
W dużej misce, ubij razem dynię, cukier granulowany, brązowy cukier, żółtka, skórka pomarańczowa, cynamon, gałka muszkatołowa i sól. Ustaw miskę żelatyny na patelni z gotującą się wodą i gotuj, aż żelatyna będzie przezroczysta. Natychmiast ubić gorącą mieszaninę żelatyny do mieszaniny dyni. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijaj ciężką śmietanę i wanilię, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszaniny dyni.
Aby zmontować, łyżkę mieszanki dyni do szklanek parfait, dodać warstwę bitej śmietany, a następnie posiekane ciasteczka. Powtórz, kończąc trzecią warstwą dyni. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc. Do podania udekoruj bitą śmietaną i skrystalizowanym imbirem.