Pumpkin Chai Pots de Crème

Pumpkin Chai Pots de Crème
Pumpkin Chai Pots de Crème może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 292 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mocną herbatę chai, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Garnki Chai de Creme, Chai-Vanilla Bean Pots de Creme, oraz Klon Dynia garnki de Creme dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 (konwekcja nie jest zalecana). W 2-do 3-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać śmietanę, mleko i brązowy cukier, aż cukier się rozpuści, 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
W misce ubić żółtka na jasnożółty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać cukier granulowany i ubijać do wymieszania. Stopniowo ubijaj czwartą mieszaninę gorącej śmietany do mieszaniny jaj. Następnie powoli ubij pozostałą mieszankę śmietany i dynię, chai, skórkę pomarańczową i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
DyniaDynia
WaniliaWanilia
KremKrem
ChaiChai
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Podzielić mieszaninę między sześć ramekinów (3/4 szklanki). Ustawiony w 12-na 16-calowej patelni do pieczenia o głębokości co najmniej 2 cali. Ustawić patelnię w piekarniku i wlać wrzącą wodę do połowy boków ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
6
Piec, aż krem ledwo jąkać, gdy delikatnie wstrząśnięty, 45 do 50 protokół. Wyjmij ramekiny z wody i pozostaw do ostygnięcia na stojakach przez 30 minut, a następnie schłodź do zimna, co najmniej 1 godzinę. Przykryj, gdy zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Krótko przed podaniem udekoruj odłamkami kruchych pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
8
Pestki dyni kruche: w ciężkiej patelni 6-do 8-calowej na średnim ogniu, wymieszać 1/3 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody, aż cukier się rozpuści, 1 do 2 minut. Gotować bez mieszania, często potrząsając patelnią, aż mieszanina będzie miała głęboki bursztynowy kolor, od 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki łuskanych prażonych pestek dyni (czasami sprzedawanych jako pepitas).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
10
Wlać na 12-na 15-calowy kawałek maślanej folii i rozprowadzić cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Ostudzić do twardego, 6 do 10 minut.
12
Pociąć lub rozbić kruche na około 1/2-calowe odłamki. Przechowywać szczelnie, jeśli nie używać na raz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn