Pumpkin Chai Pots de Crème
Pumpkin Chai Pots de Crème może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 292 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mocną herbatę chai, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Garnki Chai de Creme, Chai-Vanilla Bean Pots de Creme, oraz Klon Dynia garnki de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 (konwekcja nie jest zalecana). W 2-do 3-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać śmietanę, mleko i brązowy cukier, aż cukier się rozpuści, 2 do 4 minut.
W misce ubić żółtka na jasnożółty kolor.
Dodać cukier granulowany i ubijać do wymieszania. Stopniowo ubijaj czwartą mieszaninę gorącej śmietany do mieszaniny jaj. Następnie powoli ubij pozostałą mieszankę śmietany i dynię, chai, skórkę pomarańczową i wanilię.
Podzielić mieszaninę między sześć ramekinów (3/4 szklanki). Ustawiony w 12-na 16-calowej patelni do pieczenia o głębokości co najmniej 2 cali. Ustawić patelnię w piekarniku i wlać wrzącą wodę do połowy boków ramekinów.
Piec, aż krem ledwo jąkać, gdy delikatnie wstrząśnięty, 45 do 50 protokół. Wyjmij ramekiny z wody i pozostaw do ostygnięcia na stojakach przez 30 minut, a następnie schłodź do zimna, co najmniej 1 godzinę. Przykryj, gdy zimno.
Krótko przed podaniem udekoruj odłamkami kruchych pestek dyni.
Pestki dyni kruche: w ciężkiej patelni 6-do 8-calowej na średnim ogniu, wymieszać 1/3 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody, aż cukier się rozpuści, 1 do 2 minut. Gotować bez mieszania, często potrząsając patelnią, aż mieszanina będzie miała głęboki bursztynowy kolor, od 5 do 10 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki łuskanych prażonych pestek dyni (czasami sprzedawanych jako pepitas).
Wlać na 12-na 15-calowy kawałek maślanej folii i rozprowadzić cienko.
Ostudzić do twardego, 6 do 10 minut.
Pociąć lub rozbić kruche na około 1/2-calowe odłamki. Przechowywać szczelnie, jeśli nie używać na raz.