Puerto Rican Shepherd Pie (Pastelon)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać portorykański Pasterz Pie (Pastelon) spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 561 kalorii, 17g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka przypraw adobo, cebula, mielona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Portorykańskie Coquito, Krab Portorykański, oraz Sofrito Portorykańskie.
Instrukcje
Umieść cebulę, paprykę, pietruszkę, kolendrę, recao, czosnek i wodę w blenderze. Przykryć i puree, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę do miski; przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wymieszaj mieloną wołowinę. Gotuj i mieszaj, aż wołowina będzie krucha, równomiernie rumiana i nie będzie już różowa. Wymieszać 2 łyżki sofrito do wołowiny, a następnie doprawić sazonem, pieprzem i adobo.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu; odstawić na bok.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Ułóż plantany na patelni i smażyć na patelni, aż złocisty i zmięknie, 3 do 5 minut.
Połowę plantanów ułóż w głębokim naczyniu do pieczenia, pokrywając całe dno naczynia.
Wlać 4 ubite jajka na plantany, a następnie rozprowadzić wołowinę na wierzchu.
Na wołowinę nałóż fasolkę szparagową, a następnie ułóż pozostałe plantany na wierzchu.
4 więcej ubitych jajek równomiernie wlać na plantany.
Wierzch posypać przyprawą adobo.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jajka będą twarde, 30 do 45 minut.