Puds czekoladowo-migdałowy z boozy hot chocolate sauce
Chocolate & almond puds with boozy hot chocolate sauce to deser, który serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1128 kalorii. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 59 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mielone migdały, disaronno, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Boozy Skinny Hot Chocolate, Hot Chocolate (Boozy Version), oraz Boozy Mint Hot Chocolate.
Instrukcje
1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Masło 2 x 150 ml dariole foremki, rozsypać w płatkach migdałów tak, aby przyklejały się do podstawy i boków i umieścić na małej blasze do pieczenia. Ubij masło, cukier, jajko, mąkę, zmielone migdały i kakao w proszku, a następnie podziel na formy.
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.