Puddingi z imbirem i karmelem
Pudding imbirowo-karmelowo-jabłkowy to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 475 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, wodorowęglanu sody, konserwowanego imbiru macierzystego i proszku do pieczenia. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Karmel Jabłko Imbir Crumble, Imbir Karmel Jabłko Galette, oraz Ciasto imbirowe z polewą karmelowo-jabłkową.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Lekko masło i mąka 6 x 8 cm głębokości ramekins, wyjmując nadmiar mąki.
Masło rozgrzać na patelni do spienienia, dodać jabłko i gotować przez 1 min na średnim ogniu. Wrzucić cukier i gotować do rozpuszczenia. Podziel między ramekinami.
W przypadku puddingów, ubij masło i cukier razem z elektryczną trzepaczką, aż w pełni się połączą. W osobnej misce wymieszaj jajko, maślankę, posiekany imbir i syrop imbirowy, a następnie wymieszaj z masłem. Złóż mąkę, zmielony imbir, proszek do pieczenia, wodorowęglan sody i szczyptę soli. Podziel ramekiny tak, aby były wypełnione do 1 cm poniżej góry.
Umieścić je na blasze do pieczenia i piec przez 20 minut, aż się złoci i wyrośnie.
Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem. Towarzyszyć z kremem lub kremem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "