Pudding Z Tapioki Kokosowej
Pudding z tapioki kokosowej jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Z Tapioki Kokosowej, Pudding Z Tapioki Kokosowej, oraz Pudding Z Tapioki Kokosowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W patelni 3-do 4-quart nonstick na dużym ogniu, przynieś 4 filiżanki (3 3/4 filiżanek, jeśli używasz szybko gotującej się tapioki) wody do wrzenia. Stopniowo mieszać w tapioka; zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często, aż przezroczysty, 15 do 30 minut dla perły (5 do 8 minut dla szybkiego gotowania).
Mieszanina będzie bardzo gęsta.
Dodać 3/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka kokosowego i 1/2 łyżeczki soli. Mieszaj od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, 2 do 3 minut. Mieszaj kukurydzę, jeśli używasz. Łyżka do ośmiu małych miseczek lub ramekins (1/2 do 3/4 szklanki każda).
Na patelni 1-do 2-ćwiartkowej wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą.
Dodaj pozostałą 1 szklankę mleka kokosowego, 1/2 szklanki wody i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Mieszaj na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje, 3 do 4 minut. Łyżka równo na puddings i rozłożone na pokrycie wierzchołków. Schłodzić do ostygnięcia, około 30 minut, następnie przykryć i schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin. Tuż przed podaniem udekoruj truskawkami.